2014-02-27

TOMTEN

I slutet på förra året fick vi erbjudande om att köpa vår tomt. Vår tomt - smaka på den. Vi stod ju fortfarande då i valet och kvalet till om vi ville lämna storstan överhuvudtaget. Vi hade runt en månad på oss att bestämma oss och ni ska se att vi gnuggade våra knölar rejält. Till slut så var vi ju i alla fall tvungna att bestämma oss, om vi ville ha just den här tomten. Vi kände då att vi aldrig kommer att bli riktigt helt säkra på det här med flytten, men vi litade på magkänslan och skrev på!

Hittills är vi fyra stycken på den här gatan som kommer att bygga ungefär samtidigt, men vår tomt är störst :) Den är rätt stor, 1 146 kvm, så det blir bra med plats för både hus, garage och förhoppningsvis en pool i framtiden :) Tomten ligger bra till till service och kommunikationer, och kanske det bästa av allt - havet! Det är ca 200 m dit och faktiskt faktiskt så kommer vi få lite havsutsikt. Ser ni på bilden uppe till höger bland husen, det är havet det. Nu är det ju en herrans massa träd som ska ned både på vår och grannarnas tomter så utsikten kan bara bli bättre!

Så här ser det ut i nuläget, inte så vackert, men det blir det snart ändring på!


2014-02-25

VÅRT HUS. ETT KUNGSHAMN.

Strax efter jul skrev vi alltså på för Myresjöhus och valde vår husmodell, Kungshamn. När tanken på att bygga hus först kom till var det ett 1,5-planshus vi var inne på, sedan växte det till ett 1 3/4-planshus för att sedan landa på ett 2-planshus. Ett beslut som känns helt rätt so far. Skönt att få full takhöjd på båda plan.

Kungshamn är ett 2-planshus på 162 kvm i utgångsstandard. Vårt hus blir dock en mycket modifierad variant. Vi har både breddat huset och lagt till en stor glasveranda, från modellen Skepparegården, på baksidan. Vi har dessutom gjort ganska mycket ändringar i planlösningen för att anpassa den efter våra behov. Mer om planlösningen kommer framöver. Vårt hus kommer att bli cirka 184,5 kvm - rymligt och bra!

Stilen blir klassisk med en mix av svensk skärgård och New England. Jag skulle dock vilja kalla den mest klassisk med inspiration från 20-talet. Basen blir kanske åt New England hållet, men inredningen kommer inte att bli flaggor, röd-vitt-blå, vita linnemöbler m.m. Hoppas jag inte trampar någon på tårna nu. Det är jättefint, men inte så vi. Ni kommer att få se framöver.

Lite extra fint att huset heter Kungshamn eftersom mannen i huset har rötter på Västkusten, en plats vi gärna besöker.

 Så här ser Kungshamn ut i katalogen, vårt kommer att bli så på ett ungefär...

Bakom häcken skymtar glasverandan vi kommer att ha, här på Skepparegården. Bilder lånade från Myresjöhus hemsida.

NU BÖRJAR DET. PÅ RIKTIGT.

Hej och välkomna till berättelsen om vårt hus. Den här bloggen kommer först och främst att handla om bygget av vårt nya hus, men också om dess inredning och så småningom dess trädgård. Det kommer också att handla om inredningstrender, färg, form och möbler.

Vi har nu efter många om och men bestämt oss att flytta från huvudstan till mindre ort. Närmare familj, närmare naturen och till en förhoppningsvis mindre stressig tillvaro. Vi har tittat på många hus, nya som gamla i Stockholm, men inte hittat något som känns bra i varken plånbok eller mage. Så om cirka ett år kommer vi, när huset står klart, att ta steget mot ett nytt liv på ny ort. Nu får det bära eller brista.

Efter att ha bläddrat i huskataloger, tittat på visningshus och pratat med säljare om vad vi vill ha så föll till slut valet på Myresjöhus. Den här högen med huskataloger kan därmed gå till återvinningen.

Välkomna att följa berättelsen om vårt hus!