2014-04-27

BYGGLOV BEVILJAT!

Snacka om trevlig överraskning vi fick i brevlådan i fredags! Bygglovet är beviljat! Tack för det kommunen. Har ingen koll på hur många veckor det har tagit, men inget anmärkningsvärt i alla fall - skönt. Nu väntar snart tekniskt samråd och faktumet om att det här börjar bli på riktigt blir starkare och starkare. Spännande värre!


2014-04-22

EN TUR TILL TOMTEN

Hoppas alla har haft en fin påsk! Själva fick vi några härliga dagar på västkusten hos svärmor med gott mat, fint sällskap och mycket sol. Innan hemfärd till Stockholm fick vi tillfälle att åka förbi tomten och vad kul det var att det var fint väder där också! Vi har inte direkt varit bortskämda med det utan mest sett tomten i mulet väder. Men nu var det kanon och man fick en känsla av hur det kommer att bli att bo där.

Det hade hänt en hel del sen vi var där senast och jag tror att det är den senaste veckan som det har kommit igång. Två av grannarna är i full gång med skogsröjning och markarbeten. De ligger lite före oss, men det är bara kul, då kan vi ju lära av dem om de har några tips :) Vi passade på att markera ut lite träd som vi ska stycka upp till ved. Resten ryker i veckan! Lika bra att ta ned allt då det mest är höga tallar, granar och björkar. Vill inte ha så stora träd på tomten som dels skymmer solen men också för rasrisken. 


Myresjöhus har satt upp sin skylt på vår tomt

 Vi hade mycket vitsippor på tomten, men de är snart ett minne blott

Grannarna som börjat gräva använder tydligen vår tomt som materialupplag.
Det var lite synd tyckte vi när vi kom dit. Men vi ska vara snälla och låta dem hållas.
Är ju ett tag tills vi ska börja!

 Inom några veckor ska grannarna ha gjutit grunden, så här går det undan!


Grannen på andra sidan har jämnat alla träd med marken och här rycker grävaren upp stubbar - lätt som en plätt! Vilken skillnad det blev när alla träd försvann - ett helt annat ljus. Kommer bli bra på vår tomt också!


2014-04-14

DET PERFEKTA MATSALSBORDET

Nu när jag har köpt en så fin lampa att hänga ovanför matsalsbordet så börjar jakten på det perfekta matsalsbordet. Jag har ju redan klart för mig hur det ska se ut. Svart, fyrkantigt med svarvade ben. Min inspirationsbild har jag lånat från Studio Karin. Idag har vi en liknande konstellation med Eames DSW-stolar men med ett vitt bord med svarvade ben. Älskar bordet som jag har ärvt av farmor och farfar, men det blir tyvärr alldeles för litet i huset :( I alla fall som matsalsbord.

Har hittat några bra kandidater på bord, men i lite olika storlekar och jag är orolig för att alla ändå är för små. Jag vill ha ett rejält där man kan sitta många! Jag skulle inte ha något emot att renovera ett gammalt bord, men verkar inte vara lättare att hitta ett där heller. Tips mottages gärna!



York från Mio

Elvira från PB Home

Ingatorp från IKEA





2014-04-09

INSPIRATION OCH EN "VINST"!

Härom dagen damp Sköna Hem ned i brevlådan och jag hittade det här jättefina reportaget i tidningen. Fastnade för det direkt och kände även igen stilen. Hade på känn att det var inredningsarkitekten Kristina Lifors som inrett den här vackra lägenheten i Stockholm. Jag gillar verkligen hennes stil och tar gärna inspiration från henne. Hon har även en fin butik på Östermalm i Stockholm som är väl värd ett besök.

Den bilden jag fastnade speciellt för var bilden med den stora lampan över det svarta bordet. Precis så som jag själv har tänkt mig! Faktum är att jag hade lagt in bevakning på en liknande lampa på Bukowskis Market. Jag inväntade sluttid på auktionen och la mitt bud på 2600 kr, och jag vann!! För några veckor sedan gick en likadan lampa för 7400 kr, så jag tycker att jag gjorde ett klipp!

Lampan kommer att bli så himla snygg över vårt tänkta svarta matsalsbord och mässingen kommer att matcha fint till kaminens plåtdetaljer. Lampan i reportaget och även min är designad av Hans Agne Jakobsson.

Ursäkta dåliga bilder, har fotat tidningen....




 



Min lampa. Det går att vända så att glaskuporna pekar uppåt också.
Får se hur jag ska ha det.

VI ÄR MED TOMT

Har ju glömt att säga att vi har blivit med tomt! Alltså officiellt :)
Köpet är genomfört och vi kan se oss själva som tomtägare – känns stort faktiskt. VI ska nog åka dit framöver och ta en liten picknick på tomten. På vår tomt. Bara för att vi kan. Ska väl sätta ut lite pinnar i marken också tänkte vi, för att illustrera där huset ska stå. Det blir mer och mer verklighet nu. Här är lite bilder från samhället för att illustrera. Får en varm känsla i kroppen när jag tittar på de här bilderna.




2014-04-07

INSPIRATION FRÅN JYSK

Ni har väl inte missat de fina bilderna med styling av Jannice Wistrand på Add Simplicity och Pella Hedeby på Stil Inspiration för Jysk. Ja just det, Jysk, ni läste rätt. Jag har aldrig varit speciellt imponerad av varken Jysks butiker eller marknadsföring, trots att de har en del fina produkter. Nu har de äntligen tagit steget in i inredningsvärlden och tagit hjälp av de här proffsiga stylisterna för att ge liv åt sina produkter - och visst har de lyckats?! Jag är faktiskt väldigt imponerad och mitt öga gillar flera av produkterna, säkert mer än om jag hade sett dem i Jysks reklamblad.

Jag gillar speciellt den så kallade "mud room"-möbeln där det finns gott om förvaring och även möjlighet att sitta. Tror att den får figurera som inspiration till vår hall faktiskt. Även den stora härliga byrån kan vara ett alternativ som "ö" i vårt dressingroom - vill ha en med många små lådor som gör det lätt att hålla ordning på alla småprylar.




Pressbilder från Jysk

2014-04-03

LÄNGTAN EFTER ETT SKÅP

Jag har länge tänkt att jag vill ha ett vackert skåp med fina glas och andra vackra saker att ha i vardagsrummet. Men nu ska det inte vara vilket skåp som helst utan jag har vissa krav. Vi pratar vitrinskåp här, svart på utsidan och vitt på insidan. Det får inte vara för modernt, men inte för pråligt heller. Det ska dessutom vara rejält men inte för dyrt, vilket de flesta av de här skåpen tenderar att vara. Så det är här ekvationen inte går ihop. Jag tycker inte att det är värt att lägga 25 000 kr på ett skåp, hur fint det än må vara. Inte med min kassa i alla fall. Annars hade jag gärna tagit ett sånt här fantastiskt skåp från danska Lindebjerg. Hur fina?! Här om veckan var jag på vippen att lägga ett bud på ett fint skåp på Bukowskis, som gick för en rimlig summa. Men där kom medvetandet in och sa ifrån. Det är ju ett bra tag tills vi flyttar ändå... Alla tips på såna här skåp mottages gärna! Här är kandidaterna än så länge.

Fantastiskt skåp på Lindebjerg Design, som också finns i svart, men ack så dyrt

Dixie från PB Home. I like a lot.

Emmy från Mio. Jättefint, men har lite svårt för den där "skavda" känslan

Mall från House Doctor. Fint men kanske lite väl enkelt?