2014-09-26

NU HÄNDER DET GREJER!

Nu börjar det dra ihop sig för husleverans på riktigt! I veckan har markkillarna varit på plats och jobbat med markförberedelser, om ca två veckor gjuts grunden. Vi kom dit tidigt tisdag morgon och då var det ett stort vattenfyllt hål (!) på tomten. Ingen fara med lite vatten menade markkillarna, men de fick dock gräva djupare än beräknat för att komma ned till schaktbotten (där det blir hårt). Vi fick då veta att vi skulle räkna med att det skulle gå åt många ton fyllnadsmassor - ajaj! Vi har dock inte fått veta än hur mycket det faktiskt gick åt, men det kommer väl som en trevlig överraskning!

Himla spännande att vara på plats och se den stora maskinen arbeta, tyckte till och med jag som tjej :)
Igår, torsdag var det nästan uppfyllt och klart på den ytan där hus och garage ska stå. Kul att se förändringen! Resten av tomten kommer vi att få ta i ett senare skede.

Så här såg gropen på tomten ut när vi anlände

 Mycket massor gick det åt

Grannen har i alla fall morgonsol!

 Fyllt och klart!

Kul att se hur det tar form

2014-09-21

GOLVFUNDERINGAR WC/DUSCH

Vi funderar på om vi vill satsa lite extra när det gäller golvet i WC/duschen. Den är bara 3,4 kvm vilket gör att man kanske kan lägga lite mer pengar pga så liten yta. Vi båda gillar carraramarmor och dess klassiska elegans. Men samtidigt blir vi lite oroliga för hur ett sånt golv kommer att se ut om några år - någon som har erfarenhet? Kommer det att bli fläckigt eller brunt? Vad jag förstått så är en polerad variant bättre, men frågan är om det är bra nog? Vi får nog ta oss en funderare och utreda saken lite bättre. Hur som helst så är det dösnyggt - eller hur?!





2014-09-18

TOMTBESÖK, BYGGSTARTMÖTE & KAKELKOLL

Tiden bara springer iväg! En månad sedan förra inlägget, kunde inte tro det när jag såg det. Hysteriska veckor på jobbet har avlösts av trötthet och idogt husplanerande. Här kommer i alla fall en liten uppdatering av vad vi har hunnit med sedan sist!

Vi har tagit en tur till tomten för att se hur det såg ut efter att träden hade fällts - wow vilken skillnad! Fick ju även se hur grannen har jobbat på bra och fick oss en liten tour invändigt. De bygger själva så deras situation är lite annan än vår. Men det verkar som att vi får riktigt trevliga grannar i alla fall :)

Förra onsdagen hade vi Tekniskt samråd med kommunen då vi fick träffa vår byggledare för första gången och vår kvalitetsansvarige. Efter några dagar damp det ned ett byggstartsbesked i brevlådan - så yey! nu är det bara att börja bygga! Det här mötet följdes åt av flera timmars byggstartmöte med vår byggledare på Myresjöhus. Mycket information och mycket att hålla reda på och vi upptäckte att det var några grejer vi hade missat, men det var inget som inte gick att rätta till i efterhand - skönt! Vi fick med oss en hel bunt med ritningar som vi ska granska. Det här gäller speciellt elritningarna som vi troligtvis kommer att göra en del ändringar i. Vi fick även ta del av tidplanen och går allt enligt plan kan vi flytta in i slutet av mars.

Det dröjer inte jättemånga veckor tills vi ska ha bestämt allt kakel och klinker, så i helgen blev det en tur till Kakeldax för att spana. Vi hittade många bra alternativ som vi nog kommer att köra på. Det här fina grå granitklinkern funderar vi på till det stora badrummet, men även kanske till hallen. Tycker att det hade en lagom ljus färg och en naturlig look. Positivt att det finns i flera storlekar också. I tvättstugan blir det svart- och vitrutigt klinkers på golvet.