2014-02-25

VÅRT HUS. ETT KUNGSHAMN.

Strax efter jul skrev vi alltså på för Myresjöhus och valde vår husmodell, Kungshamn. När tanken på att bygga hus först kom till var det ett 1,5-planshus vi var inne på, sedan växte det till ett 1 3/4-planshus för att sedan landa på ett 2-planshus. Ett beslut som känns helt rätt so far. Skönt att få full takhöjd på båda plan.

Kungshamn är ett 2-planshus på 162 kvm i utgångsstandard. Vårt hus blir dock en mycket modifierad variant. Vi har både breddat huset och lagt till en stor glasveranda, från modellen Skepparegården, på baksidan. Vi har dessutom gjort ganska mycket ändringar i planlösningen för att anpassa den efter våra behov. Mer om planlösningen kommer framöver. Vårt hus kommer att bli cirka 184,5 kvm - rymligt och bra!

Stilen blir klassisk med en mix av svensk skärgård och New England. Jag skulle dock vilja kalla den mest klassisk med inspiration från 20-talet. Basen blir kanske åt New England hållet, men inredningen kommer inte att bli flaggor, röd-vitt-blå, vita linnemöbler m.m. Hoppas jag inte trampar någon på tårna nu. Det är jättefint, men inte så vi. Ni kommer att få se framöver.

Lite extra fint att huset heter Kungshamn eftersom mannen i huset har rötter på Västkusten, en plats vi gärna besöker.

 Så här ser Kungshamn ut i katalogen, vårt kommer att bli så på ett ungefär...

Bakom häcken skymtar glasverandan vi kommer att ha, här på Skepparegården. Bilder lånade från Myresjöhus hemsida.

7 kommentarer:

 1. Roligt! Ytterligare en blogg att följa som bygger hus. Ser fram emot att följa din resa:) Johanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul Johanna! :) jag har följt dig ett tag nu också, mycket inspiration att hämta :) /Caroline

   Radera
 2. Så spennende med husbygging! Så flott hus dere skal bygge! Vi er i samme prosess selv. Veldig spennende! Jeg følger med viderer!:-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du hittade till min blogg! Har varit inne på din flera gånger :)

   Radera
 3. Hej Caroline! Vad roligt med en blogg som bygger hus!! Vi kommer följa dig slaviskt! ;)
  Vi är nämligen själva precis i startgroparna på resan själva! Får man fråga vad erat hus hamnar på i slutbudget, utan kostnad för själva tomten? Vi är nämligen också väldigt intresserade av just Kungshamn! :) Tusen tack på förhand! Med vänlig hälsning, Lisa och Uffe :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lisa och Uffe! :) vad kul att ni har hittat hit! Vi har kommit en bra bit på väg och flyttar in om ca 2 mån! Vår huskostnad hamnar på ca 3,2 m, men då har vi gjort tillval på nästan 900 tusen. Breddat, höjt, större utbyggnad m.m. Vi har kört på det vi ville ha i stort sett.

   /Carro

   Radera
  2. Toppen! Tack för snabbt svar! Känns kalasbra! och så roligt att följa någon med nästan samma stil som en själv.. ;) Lycka till med allt!! Vi fortsätter läsa! :)

   Radera