2014-06-06

THONET NO. 14

Nu har jag bestämt mig. Men på köpet har jag blivit aningen förvirrad. Tanken är att köpa den klassiska stolen Thonet No. 14 att ha i köket. Tänker att det passar in i den bistrostil jag har tänkt mig där inne. När jag nu googlar på just den här stolen så hittar jag den i så många olika varianter, till och med på tillverkaren Ton's egen hemsida. Det är små detaljer som skiljer stolen med samma benämning, åt på flera sätt. Stol nr 1 här på bilden är den No. 14 som går att köpa i svenska butiker som Artilleriet, Svenssons i Lammhult eller Länna Möbler. Nr 2 och 3 är från Tons egen hemsida och till och med där ser den alltså olika ut på olika bilder. Skillnaderna som ni ser är ju träringen under sitsen samt de små böjda "pinnarna" som länkar ihop sitsen med ryggstödet. Varför är det på det här sättet, någon som kan förklara?

Jag tänker mig i alla fall att den här stolen kommer att passa fint in i brunt i vårt kök till vårt fina bruna golv!

(Sedan finns ju också, för att förvirra ytterligare, samma stol med samma benämning, tillverkade av en annan tillverkare. Nämligen Thonet, men här ser sitsen lite annorlunda ut)

Alla olika varianter av samma stol, alla från tillverkaren Ton

Modell och färg som jag vill ha

Inspirationsbild från Helenas fina bistrokök, här är stolarna med rottingsits


2 kommentarer:

  1. Gillar verkligen bistrostilen och snygg inspirationsbild. Vad det gäller stolarna så ser jag ingen skillnad:) Johanna

    SvaraRadera