2015-09-14

VÅRT VARDAGSRUM

Det duggar inte tätt mellan inläggen här. Men tänkte i alla fall visa upp hur vårt vardagsrum har blivit. Är när som på klart förutom gardiner, tavlor och ett nytt soffbord (detta ska få flytta upp i allrummet). Gardiner måste jag nog låta sy upp eftersom vi har höjt takhöjden till 2,7 m på nedre plan och jag vill ha gardiner från golv till tak - så snyggt! Vet dock inte om man ska våga sig på någon färg eller om man ska köra safe på vita eller grå. Funderar i alla fall att ha lite tyngre gardiner i sammet kanske. Tavelhängningen är ett kapitel för sig... På sikt kanske det ska vara någon fåtölj och lite fler stolar, men det får vänta.

Här kommer i alla fall ett bildregn! Tycker att det stämmer ganska bra med det moodboardet jag gjorde.
12 kommentarer:

 1. Snyyygt! Är det NCS 1000 ni har på väggen? Älskar kakelugnen med mässingen. Kom mässing plattan framför till kakelugnen eller beställdes den separat? Ligger den löst eller hur är den fäst?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lina :D Det stämmer, det är 1000-N, alltså ingen brytning i färg. Gillar den, men kunde ha tagit liite mörkare i efterhand :) Vi fick mässingsplattan på köpet (tror de kostar runt 2000 kr annars) Den ligger inte löst, men vet tyvärr inte hur den är fäst :/

   Radera
 2. Det tar sig :-) och fint blir det! Får ni med golvet "flammigt" efter fuktiga strumpor och eller blöta fötter? Dvs att de syns där man trampat runt efter några dagar efter en rengöring. Det får vi nämligen och det är så känsligt golvet. Funderar på att bona upp det lite så att man får bort denna matta eländiga lack :-/
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Caroline :) japp, det blir flammigt och är hopplöst när solen ligger på! Känns lite synd på ett annars så snyggt golv, men roboten är på plats och går varm :) sen hjälper det att torka golvet tycker jag. Men kanske får bli nån åtgärd i framtiden!

   Radera
 3. Ja det är en del slit med det. Såg roboten :-) Så det blev en iaf. Visst är den underbar! Vår heter Frida som i "Fri-dag" hehe.... Det är fint när det är ny torkat dock som du säger. Hade velat haft golvet så som det ser ut när det är blött. Så det får nog bli någon boning. Ska kolla med Boen vad de säger.

  SvaraRadera
 4. Hej! Jag och min sambo ska bygga ett Kungshamn-hus igår. Det har varit inspirerande att kika på din blogg, saknar dina inlägg. Hur gick era tankar, trivs ni bra? vad är ni extra nöjda med och är det något ni skulle ha gjort annorlunda? Tar gärna emot alla idéer och tankar =) mvh Ida

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ida! Kul att du gillar min blogg - men håller med om att det är såå dålig uppdatering nu :) Fick ju en liten i samma veva som vi flyttade in så jag har händerna fulla. Vill blogga mer, ska försöka komma igång igen. Men vi trivs jättebra! Det jag är extra nöjd med är att vi utökade boytan, lade till en stor glasveranda samt höjde takhöjden på nedre plan till 2,7m. Även dressingroomet är fantastiskt skönt att ha!
   Kram Caroline

   Radera
 5. Hej. Kul att se din blogg. Vi har byggt ett hus via Götenehus som har Kungshamn som förebild men omritad planlösning samt en del ändringar på fönster. Alltid roligt att se hur andra valt. / Sussie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sussie! Nu blev jag lite nyfiken på vilket hus från Götenehus som ni har valt? 😊 /Ida

   Radera
  2. Hej Sussie! Låter spännande, vad heter husmodellen? /Caroline

   Radera
  3. Hej igen. Vi ville bygga via Götenehus men ha typ Kungshamn så vårt hus blev ett sk kundanpassat hus. Jag hade ritat om planlösningen på ett Kungshamn och byggt ut "glasverandan", så huset är 167,5 kvm, sen har vi lagt till en amerikansk veranda med valmat tak på gaveln. Vi har tagit bort liggande fönster och förstorat vissa fönster, ex de små fönstren på framsidan, samt köksfönster.

   Ex på förändringar i planlösningen är:
   På entré plan har vi en L-formad hall som tvättstugan nås i från, vi når inte tvättstugan från köket. Vi har dubbeldörrar från vardagsrummet till ett Tv-rum med altandörr ut till verandan.
   På övervåningen har vi dressingroom där badrummet är, som nås från sovrummet vilket gör att vi fick mer möbleringsyta i allrummet. Vi har gjort om ett sovrum till badrum med bastu.

   Härlig känsla med ett nybyggt hus!!
   Hat så gott. /Sussie

   Radera
 6. Hej! Nu är jag här och hittar inspiration igen. Vi är inne på val av golv och har tagit hem tre prover, men det är så svårt att föreställa sig ett helt golv på en liten provbit. Ser att ni har ett ganska mörkt golv, vad har ni valt? Vi är inne på den mörkaste av våra tre...som heter "brunvax".

  SvaraRadera