2014-03-23

I VÄNTAN PÅ BYGGLOV OCH TILLTRÄDE: LAMPOR I TANKARNA

Just nu är det lite stiltje för oss med husplaneringen. Vi inväntar bygglov och ska snart göra slutbetalningen på tomten - den 1 april blir den vår! :) Vi har hunnit göra slutbeställningen till Myresjöhus och inväntar nu att de ska lägga in vårt hus i "pipen" för produktion i fabriken. Sedan kommer vi förhoppningsvis att få ett datum för byggstart!

I veckan fick vi lite goda nyheter från vår säljare Patrik att vi kan få balken i köket som en dold balk - jippie! Då kommer hela köket att bli så mycket finare och HTH får justera med att sätta dit två till överskåp över fläktskåpet, så nu blir det inget avbrott med en tråkig balk. Vi är mycket nöjda med det beskedet!

Nu när vi har gjort de flesta av de stora valen (kommer med ett inlägg om vilka val vi har gjort), så börjar ju jag naturligt att fundera på inredning direkt. Det är ju trots allt min favoritsyssla. Jag har ju en fetisch för lampor och drömmer om att fylla huset med vackra lampor. Har en hel del fina lampor i lägenheten som ska få följa med till huset, men jag lovar att det får plats fler :)

Här är några av lamporna jag drömmer om (hmm... jag anar ett tema här):

En taklampa till över matsalsbordet liknande den här. Ska vara i mässing och glas, men hellre med runda glaskupor. Denna är från Bukowski Market där jag håller stenkoll efter "min" lampa. 

Vox taklampa från Rubn. Söt liten sak som säkert går att placera lite var som helst.

En klassisk Flowerpot tänker jag mig till fönstret i arbetsrummet.

En nyhet från LampGustaf, Marble,  som nog skulle passa väldigt
bra i vårt kommande sovrum.

Finsk design när den är som bäst. Golden Bell från Artek. Vill så gärna ha två såna här sköningar till köket, men kommer säkert få tänka om med tanke på prislappen.

Två grå Bestlite snyggingar från Gubi vore så himla snyggt i det stora badrummet. Har läst att det ska funka att ha dessa i badrummet om de är långt från duschen
- nån som har koll på det?

Har väldigt länge drömt om en gammal kristallkrona med piggbotten. Kanske kan det passa i hallen eller kanske i mitt dressingroom? :)

4 kommentarer:

 1. De är jättefina allihop! Var och en på sitt sätt. Skulle själv gärna vilja ha 'Marble' som golvlampa. / M

  SvaraRadera
 2. Flowerpot är ju en riktigt klassiker. Vi har den stora modellen som taklampa, hade den över matplatsen i lägenheten. Nu kommer vi nog komplettera med en till och ha över matbordet.. Hoppas det inte blir för mycket med två så stora lampor över ett matbord om 240cm..

  SvaraRadera
 3. Hej Carro! Så mycket idéer du har. Det kommer att bli sååååå... fint, men verkar vara ett heltidsjobb att ha koll på allt 😉. /Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Monica :) ja de här idéerna har jag lagrat länge - ska bli skönt att äntligen få utlopp för dem!

   Radera