2014-03-16

KÖKSRITNINGEN

Det här är vårt blivande kök! Känns jätteskumt att sitta och planera ett kök så långt i förväg. Långt innan själva huset är byggt. Men vi känner oss grymt nöjda, än så länge, med vårt kök från HTH. Det blir ett ganska enkelt kök med klassiskt utseende, men lite extra förvaring i överskåp på grund av takhöjden och myyyycket bänkyta.

Vi var fast bestämda på att vi inte ville ha öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Vi gillar att ha ett separat rum där vi kan ha ett litet matbord, samt att vi slipper se eventuell (ja mamma, det händer att vi inte diskar PÅ EN GÅNG ibland :) ) disk från soffan. På grund av det här så har vi gjort om planlösningen ganska mycket i huset. Det som dessvärre får lida lite av det är väl kanske tvättstugan samt att jag fick prioritera bort mitt älskade skafferi (blev ett skafferiskåp istället), som vi hade ritat in från början. Även granitbänkskivor fick prioriteras bort då de annars skulle bli ungefär halva köksvärdet. Några uppoffringar får man ju trots allt göra. Jag visar några av de materialval vi har gjort till köket.

Tycker att det känns väldigt mysigt och fint att vi fick till både en sittbänk under fönstret samt en vitrindel. Tummen upp till Fredrik på HTH som har hjälpt oss att rita upp köket!


Vår köksritning

 Luckan Vit Kvadrat som vi har valt, förutom i vitrindelen där luckan heter Classic

Knoppar till skåpen från Beslag Design

Skålhandtag till lådor från Beslag Design

Laminatbänkskivan som vi har valt ser ut som granit på håll i alla fall, 
men är väldigt fin för att vara laminat tycker vi.

11 kommentarer:

 1. Härligt stort kök ni kommer få! Det kommer bli kanon. Fina materialval också! Visst är det så att man får prioritera det man tycker är viktigast och då faller vissa saker bort. Jag har haft jättesvårt för det där :-) /Jennie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jennie! :) Ja för mig är det också jättesvårt, men jag känner att om det här blir det svåraste med husbygget så ska jag nog vara glad! Hoppas att det inte dyker upp massa annat svårt. Hittills har allt flutit på jättesmidigt så jag är lite orolig för att det ska dyka upp nåt stort och svårt framöver - men än så länge är jag positiv :)

   Radera
 2. Det är med prioriteringar och kompromisser. Vi ville heller inte ha för öppet mellan kök och vardagsrum även om vi ändå har väldigt öppet. Dock egna utrymmen. Och bänkskiva körde vi också på vanlig laminat - hellre få stommar och luckor rätt så kan man byta ut bänkskivan om några år tänkte vi :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller helt med dig Malin! Verkar som att det är hänt lite på "laminatmarknaden" på senare tid också så det känns helt ok!

   Radera
 3. Vilket stort härligt kök!
  Kompromisser kommer på köpet med ett husbygge tydligen. :) Hur är det med högglans på laminat egentligen, blir den inte väldigt ömtålig? Just bänksskiva är en av de saker jag har så svårt att kompromissa med, men jag måste nog vinna på lotto först om det ska bli sten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :)
   Jag vet faktiskt inte om det är mer ömtåligt i sig, det är väl kanske om man får repor i det kanske det syns mer. Vet faktiskt inte. Jag ska också spela lite mer på lotto tror jag, verkar som ett måste när det gäller husbygge :)

   Radera
  2. Verkligen! Drar lätt iväg... I början trodde jag att vi lätt skulle hålla budget men icke då. Kanske jag som har dålig karaktär, haha.

   Radera
 4. Har också laminat i vårt kök. Inte mkt man kunde spara på när man byggde hus men det var en post vi tänkte att vi kan komplettera med sen om vi vill. Men inbyggda spottar, tjockare väggar, bra golv, bra kakel osv är svårare att ändra:) Blir kanon. Det är så underbart när man bygger hus för då får man ju precis som man själv vill och inte som alla andra vill ha det / J

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har ni inbyggda spottar i hela huset, eller har ni valt att ha det i vissa rum bara? Funderar på hur man ska göra det där. Vissa rum känns mer naturliga att ha det i tycker jag.
   Ja visst är det underbart när man får välja helt själv, även om man kanske inte kan välja heeelt fritt, då skulle det bli riktigt dyrt :)

   Radera
 5. Urfint! Fredrik är bra :) Han ritade vårat kök också. Det fanns en uppsjö av laminat att välja på så det har verkligen hänt mkt där. Vi är jätte nöjda med vår laminat. Snygga knoppar! De fanns inte när vi valde kök. Köpte precis dessa till en möbel jag gör om. Kanske kan byta våra sen men de passar fint i hop med våra färger så de får duga ett tag :-)
  Då har ni avlartat köksritningarna nu då. Då ska ni väl in till whyte och Lilja på inrednings konsultation eller är det en annan firma ni ska gå till?
  Tips, tänk noga igenom alla val rum för rum, att de funkar ihop.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Caroline! :) Fick reda på igår också att vi kan göra balken osynlig, så nu kommer det att bli ännu bättre! Ja jag gillar knopparna, men de är inte HTH:s egna sortiment utan de säljer dessa från Beslag Design.

   Det här med Whyte och Lilja känner jag inte igen, är det något som ingår när man bygger i Stockholm? Det ska ju inte vi göra... Det vore dock fantastiskt att få lite konsultation, men har faktiskt själv förberett mig en del och gått några inredningskurser på Sköna Hem - himla bra faktiskt - rekommenderas!

   Radera