2014-05-27

TRISS I MÄSSING

För er som börjar tröttna på att jag skriver om lampor så kan jag säga att det här inte kommer att vara det sista inlägget i kategorin. Så det är bara att gilla läget eller låta bli att läsa. Men jag vill ju såklart att alla läsare stannar kvar! Är så glad för alla som läser, jag ser att det är betydligt fler som läser än som kommenterar - kul om fler vill lämna en liten hälsning. Vill man inte så går det också bra :)

Nu åter till ämnet. Mässingslampor. Har länge gått och fantiserat om att jag ska ha Arteks Golden Bell (den dyra) i mina köksfönster. Blev head over heels för dem när jag och mamma var på designresa i Helsingfors, och tycker att de fortfarande är lika fina. Tyvärr så är priset lika högt fortfarande. Har nu hittat några bra kandidater till den älskade finska. Den ena är Bestlites 9 i borstad mässing som verkligen är toksnygg och faktiskt något billigare, om än fortfarande dyr. Den billigaste är Designtorgets Shine som till och med är billig. Vi får väl se vad plånboken säger när det väl är dags. Idag har det varit budgivning på en lika stor lägenhet som våran i vår förening. Om marknaden håller sig på den här nivån när det är dags för oss att sälja så kan jag säga att det bådar gott för finska Artek.


(Grr... är det någon som vet varför alla vita bakgrunder blir grå här i Blogger? Blir tokig på det)

5 kommentarer:

 1. Det där känner jag igen.. Jag har många läsare men knappt en handfull som kommenterar.. Lite tråkigt men bara gilla läget - lite för en själv man skriver tror jag. Fast ändå inte. Tror du vet vad jag menar.

  Jag tycker mitten lampan var den snyggaste, gillar den lite mattare ytan och formen bäst. Men där är ju alla olika. Det är så tråkigt när man fastnar för massa dyra prylar (jag skulle vilja ha typ alla klassiker som finns och bara massa design) men plånboken tillåter inte det tyvärr. Nu har vi gåt all in på matplatsen med dyrt bord och dyra stolar.. Och där med får vi gå på några billigare alternativ i andra rum. Uteplatsen är en sån sak som jag - trots önskan om (design)klassiker - låter förnuftet (väder, vind, stöldfaktor etc) tala till förmån för billigare alternativ tills vidare :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blir ju lite som ett minnesalbum för en själv, så jag fattar :)
   Jag gillar blandningen av klassiker och loppisfynd, men vissa grejer är jag bestämd med! Håller med när det gäller uteplatsen helt klart.

   Radera
 2. Det är rätt kul när man ser flera liknande produkter på det där sättet, ofta väldigt svårt att se vilken som är den dyraste. Tycker på bilden att Designtorgets är snyggast, sen är det inte alls säkert att det är så man skulle tycka om man såg dem i verkligheten.

  //Nybyggare
  Följ vårt villabygge på Gudö

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känslan är lite olika i dem, jag tror faktiskt inte ens att den från Designtorget är i riktig mässing utan möjligtvis i plast, men den är fin ändå :)

   Radera
 3. De är jättesnygga alla tre! Men som alltid är det sammanhanget som avgör vad som blir snyggast, Storleken på lampan har betydelse. Vilken ljuskägla får man när den är tänd? Ibland behöver andra matta saker runtomkring kompletteras med något blankt och glänsande och tvärtom. Se'n är ju inte priset helt oväsentligt heller, förstås :-) Det är mycket som ska vägas in. Lycka till! / M

  SvaraRadera