2014-05-11

VAL AV BADKAR

Nu har vi lite smått börjat fundera på vilket badkar vi ska välja till vårt badrum på övervåningen. Vi väljer att inte köpa in det via Myresjöhus. Vi gillade inte riktigt modellerna som fanns att välja på, och sedan var de lite dyra tyckte vi. Vi har tänkt att vi ska ha ett fristående badkar och det finns tusen och åter tusen att välja på! Ni andra som har byggt hus, hur tänkte ni vid val av badkar?

Vi har "provlegat" några modeller men tyckte att de var lite för korta, eftersom vi båda är ganska långa. De flesta badkar är 1,5 eller 1,6 m långa. Men nu har jag hittat en kandidat som är 1,7 m långt. Tror det är ganska lagom i storlek. Karet kommer från Bathlife och heter Monte 9181 och jag tycker att det är smäckert, rent och snyggt. Det kostar för närvarande 7 871 kr på bygghemma.se.

Nu för tiden är de flesta badkar tillverkade i sanitetsakryl, vilket jag inte har någon helst erfarenhet av. Någon annan som har erfarenhet? Det finns ju också badkar i gjutmarmor som är jättevackra, men då pratar vi en helt annat prisklass. Och vikt också för den delen!


3 kommentarer:

 1. Hej, tänk på att man kan komma att behöva förstärka golvet om ni köper en tung sak. Vi valde Sanitetsakryl, Noro Sundborn och den är riktigt blank och fin. Om den skulle bli matt kan man polera upp den. Vi valde med tassar, lätt att torka upp vatten och städa under badkaret. Passar iaf oss med badande barn. Vi har gjutmarmor på tvättställen och de ser ut att vara samma sak som sanitetsakryl. Går också att polera upp med tiden. Du kanske menar emalj? De är dyra, över 20 000 och uppåt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Caroline! Vi har valt att förstärka golvet redan från början, ifall vi skulle välja att byta badkar längre fram. Bathlife har några badkar i gjutmarmor, ex Monte S06 som jag tycker är jättefint, men det väger 150 kg och kostar närmare 20 000 :/.

   Radera
 2. Vårt är galet lätt och det funkar bra att bada i. Tror det var 170 cm långt. Men det var svårt att hitta större badkar tycker jag. Vi är nöjda med det vi köpte på Bauhaus,( minns inte märket)
  Johanna

  SvaraRadera