2014-09-21

GOLVFUNDERINGAR WC/DUSCH

Vi funderar på om vi vill satsa lite extra när det gäller golvet i WC/duschen. Den är bara 3,4 kvm vilket gör att man kanske kan lägga lite mer pengar pga så liten yta. Vi båda gillar carraramarmor och dess klassiska elegans. Men samtidigt blir vi lite oroliga för hur ett sånt golv kommer att se ut om några år - någon som har erfarenhet? Kommer det att bli fläckigt eller brunt? Vad jag förstått så är en polerad variant bättre, men frågan är om det är bra nog? Vi får nog ta oss en funderare och utreda saken lite bättre. Hur som helst så är det dösnyggt - eller hur?!

5 kommentarer:

 1. Vet inte hur ömtåligt det är egentligen men utan tvekan väldigt snyggt tillsammans med vitt.:-) / M

  SvaraRadera
 2. Åh du/ni tänker helt rätt! Jag älskar våra badrum i marmor. Nu har vi bara bott i huset i ett år snart men jag tycker nästan det blir snyggare ju längre tiden går! Absolut värt pengarna!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det så Isabelle? vad skönt att höra :) har ni behandlat marmoren på nåt sätt eller valt någon speciell typ från början? Lutar nog åt det faktiskt :)

   Radera
  2. Vi har inte behandlat marmoren.. Det enda vi fick information om var att vi skulle vara försiktiga med starka rengöringsmedel osv.. Granskar man stenen ordentligt så ser man ju att det är lite fläckigt men absolut inget som stör oss utan som sagt nästan tvärtom :) Vi har ju även carrara marmor på köksön och vi fick höra många historier om det innan vi valde oss att köra, säger samma sak om den.. Vi älskar det :)

   Radera
 3. Marmor är super fint! Vårt badrum i förra huset var helt i marmor. Dock med carra på väggarna och svart på golvet. Enda kruxet med marmor är att det är naturmaterial, känsligt för skurmedel och man kan heller inte ha avkalkningsmedel på marmor. Då "dödar" man stenen. Det finns dock sten olja mm som man kan underhålla golvet med. Gillar ni marmor så satsa på det. Finns inget finare!

  SvaraRadera