2014-09-26

NU HÄNDER DET GREJER!

Nu börjar det dra ihop sig för husleverans på riktigt! I veckan har markkillarna varit på plats och jobbat med markförberedelser, om ca två veckor gjuts grunden. Vi kom dit tidigt tisdag morgon och då var det ett stort vattenfyllt hål (!) på tomten. Ingen fara med lite vatten menade markkillarna, men de fick dock gräva djupare än beräknat för att komma ned till schaktbotten (där det blir hårt). Vi fick då veta att vi skulle räkna med att det skulle gå åt många ton fyllnadsmassor - ajaj! Vi har dock inte fått veta än hur mycket det faktiskt gick åt, men det kommer väl som en trevlig överraskning!

Himla spännande att vara på plats och se den stora maskinen arbeta, tyckte till och med jag som tjej :)
Igår, torsdag var det nästan uppfyllt och klart på den ytan där hus och garage ska stå. Kul att se förändringen! Resten av tomten kommer vi att få ta i ett senare skede.

Så här såg gropen på tomten ut när vi anlände

 Mycket massor gick det åt

Grannen har i alla fall morgonsol!

 Fyllt och klart!

Kul att se hur det tar form

5 kommentarer:

 1. Fantastiskt vad fort arbetet går när proffsen sätter igång :-) / M

  SvaraRadera
 2. Vad kul. Nu blir det massor av spännande framöver. Ska bli kul att se huset på plats/Johanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är det jag ser fram emot mest just nu, kan knappt bärga mig :)

   Radera
 3. Härligt att det börja hända saker! Nu är det Er tur att göra resan :-) Ni kommer att ha fullt upp nu framöver. Om ni kan, var på plats när huset kommer. Väldigt spännande att se bitarna blir lyfta på plats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det ska vi inte missa Caroline :)! Ska bli så himla häftigt, tyckte ju att det var häftigt bara när de grävde, haha. Skönt att resan kommer igång äntligen!

   Radera