2014-09-18

TOMTBESÖK, BYGGSTARTMÖTE & KAKELKOLL

Tiden bara springer iväg! En månad sedan förra inlägget, kunde inte tro det när jag såg det. Hysteriska veckor på jobbet har avlösts av trötthet och idogt husplanerande. Här kommer i alla fall en liten uppdatering av vad vi har hunnit med sedan sist!

Vi har tagit en tur till tomten för att se hur det såg ut efter att träden hade fällts - wow vilken skillnad! Fick ju även se hur grannen har jobbat på bra och fick oss en liten tour invändigt. De bygger själva så deras situation är lite annan än vår. Men det verkar som att vi får riktigt trevliga grannar i alla fall :)

Förra onsdagen hade vi Tekniskt samråd med kommunen då vi fick träffa vår byggledare för första gången och vår kvalitetsansvarige. Efter några dagar damp det ned ett byggstartsbesked i brevlådan - så yey! nu är det bara att börja bygga! Det här mötet följdes åt av flera timmars byggstartmöte med vår byggledare på Myresjöhus. Mycket information och mycket att hålla reda på och vi upptäckte att det var några grejer vi hade missat, men det var inget som inte gick att rätta till i efterhand - skönt! Vi fick med oss en hel bunt med ritningar som vi ska granska. Det här gäller speciellt elritningarna som vi troligtvis kommer att göra en del ändringar i. Vi fick även ta del av tidplanen och går allt enligt plan kan vi flytta in i slutet av mars.

Det dröjer inte jättemånga veckor tills vi ska ha bestämt allt kakel och klinker, så i helgen blev det en tur till Kakeldax för att spana. Vi hittade många bra alternativ som vi nog kommer att köra på. Det här fina grå granitklinkern funderar vi på till det stora badrummet, men även kanske till hallen. Tycker att det hade en lagom ljus färg och en naturlig look. Positivt att det finns i flera storlekar också. I tvättstugan blir det svart- och vitrutigt klinkers på golvet.
2 kommentarer:

 1. Åh så kul! Nu börjar det röra på sig!! Galet nog så när det väl startar så går allt så fort, mellan jobb och annat ska man också hinna göra alla val, se alla rummen i sin helhet mad alla val man gjort, gå igenom elritningar och helst möblera rummen så att alla stickkontakter kommer rätt. Lita inte på sängar och sängbord i ritningarna. Det stämmer inte med verkligheten, det vet vi...idag ;). Ta nu mkt tid att gå igenom allt, helst flera ggr. Roligt att ni har byggplanen också så ni vet att det blir kring mars.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Caroline! ja det känns som att allt kommer hända nu poff poff poff! knappt tre veckor tills huset kommer nu - galet spännande!

   Tack för tipsen om elen!

   Radera