2014-11-18

HANDDUKSTORK ELLER INTE HANDDUKSTORK?

Nu börjar vi närma oss dagen då elektrikerna sätter igång med eldragningen i huset.
Det mesta har vi bestämt men det är fortfarande några trådar som  hänger lösa. Som exempelvis det här med handdukstork? Jag kan tycka att det är en trevlig grej. Att ta en varm handuk från kroken när man har duschat eller badat. Men det är inga problem att ta en normaltempererad handduk från en vanlig krok heller.

Det finns egentligen tre saker som talar emot.
 1. Det finns inte så många snygga tycker jag. De enda jag gillar utseendemässigt är de vertikala varianterna, som på bilderna.
 2. De är förbaskat dyra allihop + att vi måste betala extra för att få elen framdragen till där den ska sitta.
 3. Troligtvis så har vi egentligen bara en plats där vi kan sätta en handdukstork, vilket också är det enda stället att ha ytterligare förvaring i ett högskåp, och kanske känns ytterligare förvaring mer prioriterat? Förvaring kan man ju inte ha för mycket av.

Så vad säger ni andra? Är det "nödvändigt" med en handdukstork? Eller är det bara en extra lyxgrej?


Handdukstork från Camargue

Handdukstork från Svedbergs

Handdukstork från INR

12 kommentarer:

 1. Har funderat på detta med handukstork själv, och kommit fram till att inte ha det. Lite av samma anledningar som du skriver.
  Jag tycker att iom att du har så många argument mot - och inte verkar jätte-angelägen om att få en varm handduk (hur många sekunder kan du njuta av den varma känslan innan den han neutraliserats??) röstar jag för att du lägger pengarna på något annat som du hellre vill ha.
  /Hege

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som ett klokt råd - tack Hege :)

   Radera
 2. Hej. Personligen tycker jag att de tråkiga och tar yta men vi valde både uppe och nere att installera det. Detta för att de torkar upp fukten snabbare men också för att de också fungerar som en ytterligare värmekälla. Dusch och bad får ju gärna vara varma och goa att vara i, speciellt om vintern.
  Men det är bara våra tankar och hur vi bestämde. Sen har vi också två barn som både har idrott i skolan och hockey 2-3 gdr/vecka och det blir mkt handdukar att torka upp :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är de lite tråkiga, men som du säger bra för att torka upp och för lite extra värme!

   Radera
 3. Visst hade du skrivit en kommentar till mig och frågat om vårt kakel och handdukstorken? Jag svarade men såg nu att det inte blivit publicerat, väldigt konstigt, hur som.. :) Vi har ju handdukstorken från INR och dem är ju galet snygga men helt ärligt har vi nästan aldrig dem på. Handdukarna hänger även ganska dåligt vilket gör att dem torkar väldigt långsamt.. Kanske vi som ska sätta på torken istället så är väll det inget problem längre ;) Hur blev det förresten med kakel för er? Valde ni marmor? Stor kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Isabelle! Ja jag hade nog några frågor om det :) bra att få lite tips om INR torkarna.
   Vi kommer nog köra på marmor på golvet i lilla toan och en duschvägg i stora badrummet för att få lite flärd :) Var och kollade på Bror Törner i Danderyd i helgen och de verkar ha ganska bra priser - om någon har tips på var man kan köpa billig carrara (helst C) så tipsa mig gärna :)

   Kram!

   Radera
 4. Tycker tvärtom, att torkarna från INR fungerar väldigt bra! Vi valde som sagt bara att ha i ett av badrummen, barnen klarar sig bra utan.

  SvaraRadera
 5. Grattis till lilla killen i magen Caroline!!! ❤️ Huset ser så fint ut! Vi har handdukstorken från Svedbergs. Den lilla på lilla WC och den stora i badrummet. Dyra, men snygga och en extra värmekälla. Förstår att ni tvekar. Vi kände att det är svårt att montera i efterhand så då körde vi. Spännande att se ert hus utvecklas. ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Sandra! :) dubbelt upp!
   Ja det är ju svårt det där med eftermontering. Dock sa elektrikern att han kunde sätta en dosa på väggen så att man kan sätta dit det i efterhand, men tvekar till att det blir gjort då :)

   Radera
 6. Ja vår är inte snygg men ack så bra! Med 3 barn så är handdukarna typ alltid fuktiga så de torkar snabbt och är grymt skönt att vira in sig i när man duschat. Men allt handlar om behov. Vi valde bort centraldammsugare för vi tyckte inte att det var smidigare.
  Johanna

  SvaraRadera
 7. Vi använder inte värmen i vår så ofta. Men den är däremot bra att hänga upp barnens kläder på tork eftersom vi inte har någon torktumlare. :)

  SvaraRadera
 8. Hej! Vi håller på att bygga hus(är precis klara). Vi valde de vertikala handdukstorkarna från INR och är supernöjda! Om du går in på min instagram emelyjoh så finns det en bild på dem där! De lyser blått när de är på, vilket är en häftig detalj tycker jag��

  SvaraRadera