2014-12-21

KAKEL OCH KLINKERS

Nu dröjer det inte jäääättelänge till plattsättarna kommer att sätta igång i vårt hus och det ska bli så spännande! Elen är dragen och rörmokarn har gjort sitt jobb, saker som dock inte betyder så mycket visuellt för huset men OM för funktionen. Elen har vi lagt ned mycket tid på och säkert träffat elektrikern tre gånger, så jag hoppas nu att vi har tänkt på allt!

Det här med kakel och klinker kommer ju dock att göra stor skillnad för ögat så därför känns det extra spännande att se resultatet. Tänkte visa vilka val vi har gjort. Det här ämnet gav ju oss också en del huvudbry. Det är många ytor som ska ha kakel eller klinker så det gäller att tänka efter ordentligt. Det är väl inte i första taget man byter ut sånt här heller så nu får vi leva med våra val många år framöver. Lika bra att tänka klassiskt och neutralt tänkte vi. Så det blir mycket grått och vitt. Tråkigt kan tyckas, men med olika texturer, nyanser och glans så tror jag att resultatet kommer att bli jättefint!

Allt kakel och klinker kommer från Kakeldaxgruppen och marmorn kommer från Stenfirman Bror Törner.

Hela hallen, inklusive klädkammare och utrymme under trapp får denna 30 x 60 platta, Casalgrande Marte Raggio Di Luna, i tegelsättning


I WC/Dusch blir det en mindre platta 10 x 20 cm blank, Recer Urban Branco Brillo i tegelsättning, och Carrara CD 15 x 15 cm på golvet, rak sättning

I köket föll tillslut valet på denna lilla platta, lite ojämn i ytan, 7,5 x 15 cm.
Self Classica Fondo Grigio Perla.

I tvättstugan kör vi klassiskt schackrutigt på golvet för att liva upp en annars tråkig plats! Marazzi Black&White 20 x 20 cm.Slutligen badrum. Här blir det 4 olika typer av plattor. Samma platta på golvet som i hallen, 30 x 60 platta, Casalgrande Marte Raggio Di Luna. Förutom i duschen där vi kör samma platta fast 10 x 10. På väggarna blir det en stor vit blank platta, även den 30 x 60 cm, Geotiles Blanco Brillo. Förutom i duschen, där en vägg blir i Carrara CD 30 x 30 cm.
3 kommentarer:

 1. Såå spännande ... :-) / M

  SvaraRadera
 2. Många plattor blir det till ett helt hus...
  /Claes

  SvaraRadera
 3. Så spännande när ytskiktet är på gång, ni kommer tycka att det går jätte fort nu :)
  Kul med schackrutigt, vi är jätte nöjda med vårt golv i hallen. Visst var det tungt med elritningarna.
  God Jul nu och dröm vidare, snart är ni inne i era nya fina hus :)

  SvaraRadera