2015-01-05

BEBISRUM IGEN

Efter en hektiskt höst med mycket jobb, plugg och husbygge har det tyvärr inte funnit så  mycket tid till att riktigt njuta av och se fram emot lillen i magen. Nu när det har varit julledigt har jag nog tagit igen det ganska bra och vi har försökt att börja förbereda oss både mentalt och praktiskt. Förutom att njuta av själva magen så har vi gjort en del inköp i form av kläder och vagn, men som den inredningsnörd jag är så även en del fint till bebisrummet :)

Problemet är ju att det finns så himla mycket fint därute! Jag vet ju att bebisen såklart inte bryr sig och att han troligtvis kommer att sova i vårt rum ett bra tag i början. Men jag vill ändå att han ska få sitt eget rum, harmoniskt och tryggt inrett med fina och lugna färger. Självklart är det mycket mamman som vill stilla sitt begär också - det är inte varje dag man får inreda barnrum. Och efter att ha väntat länge så kliar det rejält i fingrarna :D

Här är en hel del finheter jag har hittat. Söt molnmobil från Boligheter (funderar dock på att knåpa ihop en själv), fina gubben i månen av Omm Gallery från Mokkasin, brun elefantkudde från Svenkt tenn, kudde waves från Littlephant, underbara kudden med ugglor kommer från Mini Empire, Mr Bear-kudde och matchande lakan från Ferm Living med design av favoritillustratören Ingela P. Arrhenius och sist och kanske minst :) sötaste tavlorna från Animal Print Shop på djurbebisar.


3 kommentarer:

 1. Så gulligt ... :-) / M

  SvaraRadera
 2. Fina mönster....hinner ni flytta in innan bebisen kommer? Har ni valt tapet till det rummet?
  Utgå i från tapeten och möblerna och jobba dig "inåt" så kommer rummet följa den röda tråden. Bestäm dig för tre färger tex brunt, turkost och dov orange. Vet inte om du sett de barn rum jag gjorde? Ligger under rubriken barnrum och de första två inläggen. Barnrum 2- Där hade jag dessa tre färger. Tre väggar var vita och på dessa så hängde jag målade tavelramarna i samma färger som "fondväggen" som egentligen var en väggmålning med ugglor. Ja du hinner ju pyssla i detta rummet i ca 1 år innan det är dags för lillen/an att flytta in. Det är såå kul med barnrumsinredning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer att bli tajt mellan bebisleverans och inflytt, så troligtvis flyttar vi in några veckor senare. Håller på och väljer tapeter nu, men är inne på en neutral, Harlequin i grått från Ferm Living. Till det tänkte jag matcha med grått, turkos och brunt. Vet att det dröjer ett tag innan han kommer att bo där, men målning och tapetsering kommer att göras innan vi flyttar in, så vi slipper tänka på det sen. Men jag håller med, det är så himla roligt!! :) Lätt att man dras med och inte tänker på kostnader...

   Radera