2015-05-12

INFLYTTADE MED EN NY FAMILJEMEDLEM

Den 18 april föddes han äntligen, vår lilla Leo som höll mamma på halster genom att komma 2 veckor och 2 dagar senare än beräknat. Det har tagit några veckor att landa och kan inte säga att alla rutiner sitter än och vi håller sakta men säkert på att lära känna varandra. Men tänk så fantastiskt det känns att han äntligen är här! Dessutom så har vi hunnit flytta in i vårt älskade hus och försöker lära känna även det. Under dagarna mannen var hemma efter nedkomst fick vi en del gjort, men med en liten på armen så blir det svårt för mig att pyssla så mycket med huset på dagarna.

Jag känner dock ingen stress än så länge utan saker och ting får ta den tid det tar, men varje liten bit är en seger! Här om dagen fick vi ex leverans från Ikea med 750 kg garderober som ligger i en hög och väntar på att monteras :) De ska upp i mitt älskade dressingroom och när det är klart så kommer det bilder! Så länge så bjuder jag på lite bilder på utvalda delar ur huset hur det ser ut just nu!

Matplatsen i köket med bord Bjursta från Ikea och stolar Thonet no. 14 från Länna Möbler.

Köksfönstret med utsikt mot den vackra baksidan :) Lampa Ranarp från Ikea och den vackra hortensian fick jag av mina vänner.

Ett hörn av köket. Så härligt att ha så mycket bänkyta så att man kan ha maskinerna stå framme.

Vår älskade kakelugn putsad och klar. Nu ska jag bara "våga" ta bort skyddsplasten på mässingsdelarna också :) Skåp till vänster, Vass från Asplund som ska få sig en sockel att stå på framöver.

Glasverandan i vardagsrummet som ger sånt fantastiskt ljus! Lite sparsamt möblerat kanske? Ska slå till på bordet Norden från Ikea att kampera med våra bröllopspresenter, våra Eames-stolar. Skulle helst ha en stor matta därunder också, men ska vara någon som matchar med mattan på nedanstående bild. Tips på det?

Soffhörnan i vardagsrummet med vår nya soffa Watford och mattan Arifa från Mio - är supernöjd! Soffbordet ska så småningom få flytta upp i allrummet, men i väntan på nytt så får det stå kvar. Här tänkte jag mig även gardiner, men måste hitta några som är 2,7 m. Tips på det?

Vardagsrumsfönstret med vår havsutsikt och utsikt mot den tomma tomten - ska bli så kul när vi får grannar här också! Lampan från Lamp Gustaf, fiskar från Jonathan Adler och korall från K&Co.

En av de få möblerna i vardagsrummet, det fina sideboardet som min pappa gjort. Perfekt att ställa fina saker på display i! Kruka från Svenskt Tenn, vas och mässingsask från HM Home, lampa från Design House, flodhäst från Posh Living och ljusstake/box från Hemtex.


11 kommentarer:

  1. Stort grattis till lilla Leo!! :) Skönt att allt har gått bra och att ni nu är inne i huset i lugn och ro! Det glädjer mig! Tips på mattor, ta det, växter och ev tavlor sist av allt :-)
    Gardiner gör mycket för möbleringen. Vi satte gardinstänger i taket så att man kan dra för längst med tre sidor, vi sydde dock själva. Något som du säkert inte har tid till nu, om inte du känner någon som kan sy? Vi köpte Grace 5 meters klipp från Jotex, 79 kr st för 5 meter. Blir massa kuddar mm över att sy. Annars har även Jotex och säkert Hemtex gardiner i 2,7 höjd som är färdigsydda.
    Lycka till nu med familjen och planerandet och myyyys nu! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla Caroline för fina ord :)

      ja det kanske är det bästa och även det billigaste att sy gardiner själv, men känns svårt att hinna med nu med en liten :) Vi passar på att mysa istället!

      Radera
  2. Så fint det blir! Ska bli kul att se det live. Ang. Gardiner så har jag tidigare köpt 3 m långa på Hemtex, så det borde gå att få tag på!

    SvaraRadera
  3. Vad kul att se lite bilder! Älskar er kakelugn:) Grattis till tillskottet? Perfekt timing.

    SvaraRadera
  4. Kul med litet uppdatering på bloggen igen!! Huset är så fantastiskt fint.<3<3<3 och flera drömmar har gått i uppfyllelse samtidigt! Det svåra är att kunna ta in allt just nu. Men stanna upp och njut av det som är och tänk inte för mycket på det som ska göras framöver. Det ordnar sig och kommer att bli ännu bättre än nu när det blir klart :-). / M

    SvaraRadera
  5. Verkligen jätte fint! Kakelugnen var super snygg. Vi funderar på om vi ska köpa en gammal eller göra som ni och köpa en ny i gammal stil. Hur resonera ni?

    SvaraRadera
  6. Vad härligt att ni är en till i familjen. Stort grattis! Den där första tiden är speciell och framförallt med det första barnet. Njut och ta in så mycket ni kan! Johanna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det här känns som en tid som springer iväg och som inte kommer tillbaka :/ men ska passa på att njuta så mycket jag kan. Skulle behöva lite sömn bara :D

      Radera
  7. Vi har valt samna matta fast grå och väldigt liknande köksstolar - great minds think alike!

    SvaraRadera