2014-04-14

DET PERFEKTA MATSALSBORDET

Nu när jag har köpt en så fin lampa att hänga ovanför matsalsbordet så börjar jakten på det perfekta matsalsbordet. Jag har ju redan klart för mig hur det ska se ut. Svart, fyrkantigt med svarvade ben. Min inspirationsbild har jag lånat från Studio Karin. Idag har vi en liknande konstellation med Eames DSW-stolar men med ett vitt bord med svarvade ben. Älskar bordet som jag har ärvt av farmor och farfar, men det blir tyvärr alldeles för litet i huset :( I alla fall som matsalsbord.

Har hittat några bra kandidater på bord, men i lite olika storlekar och jag är orolig för att alla ändå är för små. Jag vill ha ett rejält där man kan sitta många! Jag skulle inte ha något emot att renovera ett gammalt bord, men verkar inte vara lättare att hitta ett där heller. Tips mottages gärna!York från Mio

Elvira från PB Home

Ingatorp från IKEA

5 kommentarer:

 1. Hej, tänkte precis föreslå York men såg du lagt med den i inlägget :). Vi väntar på soffbordet som kommer i vår. Vårt matbord ser ut lite som York fast i vitt. Också från Mio. Den ska jag försöka måla och betsa om. Det är ju så fint med de svarvade benen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag har kikat på York länge, men har lite svårt för den "skavda" färgen på det. Gillar bättre när det är helmålat. Det på Ikea har jag inte sett i verkligheten, men kanske får åka förbi en sväng i påsk! Drömmen vore nog att hitta ett gammalt gediget bord och ge det nytt liv. Men jag har ju en stund på mig att leta, det är ju halva nöjet! :)

   Radera
 2. Smart lösning de hade gjort med hjulen under benen på översta bilden!!
  Och ikeas ser ju väldigt bra ut för att vara just ikea...

  SvaraRadera
 3. Like it a lot... Velar hela tiden på vilken färg jag vill ha på köskbord / soffbord. Inga problem jag kan göra något åt just nu för jag har inga extrapengar att shoppa för på ett tag;( Men sen så... Johanna

  SvaraRadera
 4. Letar oxå matbord, men vill ha Coffee brown. Annars är York väldigt fint. Sneglat länge på Elvira, synd bara att det inte går att få inläggs skiva, vore ju underbart att kunna göra det större. Svårt att hitta nått som håller alla önskemål.

  SvaraRadera