2014-04-22

EN TUR TILL TOMTEN

Hoppas alla har haft en fin påsk! Själva fick vi några härliga dagar på västkusten hos svärmor med gott mat, fint sällskap och mycket sol. Innan hemfärd till Stockholm fick vi tillfälle att åka förbi tomten och vad kul det var att det var fint väder där också! Vi har inte direkt varit bortskämda med det utan mest sett tomten i mulet väder. Men nu var det kanon och man fick en känsla av hur det kommer att bli att bo där.

Det hade hänt en hel del sen vi var där senast och jag tror att det är den senaste veckan som det har kommit igång. Två av grannarna är i full gång med skogsröjning och markarbeten. De ligger lite före oss, men det är bara kul, då kan vi ju lära av dem om de har några tips :) Vi passade på att markera ut lite träd som vi ska stycka upp till ved. Resten ryker i veckan! Lika bra att ta ned allt då det mest är höga tallar, granar och björkar. Vill inte ha så stora träd på tomten som dels skymmer solen men också för rasrisken. 


Myresjöhus har satt upp sin skylt på vår tomt

 Vi hade mycket vitsippor på tomten, men de är snart ett minne blott

Grannarna som börjat gräva använder tydligen vår tomt som materialupplag.
Det var lite synd tyckte vi när vi kom dit. Men vi ska vara snälla och låta dem hållas.
Är ju ett tag tills vi ska börja!

 Inom några veckor ska grannarna ha gjutit grunden, så här går det undan!


Grannen på andra sidan har jämnat alla träd med marken och här rycker grävaren upp stubbar - lätt som en plätt! Vilken skillnad det blev när alla träd försvann - ett helt annat ljus. Kommer bli bra på vår tomt också!


4 kommentarer:

 1. Åh vad spännande med husbygge! Det måste jag följa!
  Myresjö Hus ligger inte långt ifrån där jag bor och de är kunder till mig på mitt jobb ;) Tomten ser jättefin ut, kram Suss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, vad roligt - du är så välkommen så :)
   Ja det kommer nog att bli bra det här, men nu är jag ivrig att sätta igång, men får vänta några månader tyvärr...

   Radera
 2. Åh så spännande, ser ut att bli jättebra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Caroline! Ja det ska bli jättekul!

   Radera