2014-04-09

INSPIRATION OCH EN "VINST"!

Härom dagen damp Sköna Hem ned i brevlådan och jag hittade det här jättefina reportaget i tidningen. Fastnade för det direkt och kände även igen stilen. Hade på känn att det var inredningsarkitekten Kristina Lifors som inrett den här vackra lägenheten i Stockholm. Jag gillar verkligen hennes stil och tar gärna inspiration från henne. Hon har även en fin butik på Östermalm i Stockholm som är väl värd ett besök.

Den bilden jag fastnade speciellt för var bilden med den stora lampan över det svarta bordet. Precis så som jag själv har tänkt mig! Faktum är att jag hade lagt in bevakning på en liknande lampa på Bukowskis Market. Jag inväntade sluttid på auktionen och la mitt bud på 2600 kr, och jag vann!! För några veckor sedan gick en likadan lampa för 7400 kr, så jag tycker att jag gjorde ett klipp!

Lampan kommer att bli så himla snygg över vårt tänkta svarta matsalsbord och mässingen kommer att matcha fint till kaminens plåtdetaljer. Lampan i reportaget och även min är designad av Hans Agne Jakobsson.

Ursäkta dåliga bilder, har fotat tidningen....
 Min lampa. Det går att vända så att glaskuporna pekar uppåt också.
Får se hur jag ska ha det.

8 kommentarer:

 1. Härligt med klipp! Man blir så nöjd med sig själv :) Ser jätte fin ut och kommer bli så fin ovan matbordet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det värsta är att jag tror att det kommer att bli ett beroende det här med Bukowskis :) men ska försöka hejda mig nu framöver tills de i alla fall har börjat bygga!

   Radera
 2. Toppenfin Carro! Trevlig helg

  SvaraRadera
 3. Den kommer att passa sååå bra över matbordet :-) / M

  SvaraRadera