2015-03-14

BYGGSTATUS

Det har nu gått över en vecka sedan vi hade kontrollbesiktning av huset, men har varit lite för gravidtrött för att orka blogga. Det tillsammans med att att-göra-listorna är många och långa. Kontrollbesiktningen gick ungefär som förväntat. Målaren och plattsättaren hade en del kvar att göra, men det var saker vi visste om innan.

Dock så hade det uppkommit ett problem med golvet. Färgen hade lossnat med täcktejpen! Känns surt och onödigt och inte minst innebär det en hel del extrajobb för Myresjöhus som måste byta ut de skadade delarna av golvet. Nu hoppas vi att de hinner klart i tid inför slutbesiktningen på fredag. Vi blir också oroliga för att golvet inte motsvarar våra förväntningar då det har blivit så här redan innan vi flyttat in. Golvet kommer från norska Boen och det är reklamerat hos dem. Jag väljer dock att inte oroa mig i onödan, känns onödigt med en liten i magen som gärna får stanna där tills det är dags :)

Igår slutade jag jobba inför barnets ankomst och hoppas på några veckor hemma att förbereda det sista inför flytten. Även om det är mannen som får dra det tunga lasset där tillsammans med övriga hjältar som hjälper till :)

Här kommer ett bildsvep av bilder vi tog förra veckan. Vi känner oss så nöjda med de val vi gjort! (med lite reservation för golvet då...)


Balkongen sånär som klar med undantag för några stolphattar


Köket i stort sett klart, var bara kaklingen som fattades och lite bättringsarbeten

WC/Dusch på entréplan med vårt fina marmorgolv och handfatet från Duravit
- såå bra blev det!

Takduschen uppsatt i badrummet

Rinnande vatten - yeey!

Lite kakling och fogning som fattas i badrummet. Badkaret vi beställde blev toppen!
Handfaten kommer från Vedum och heter Free.

Även om tvättstugan är liten så känns den större än förväntat och det schackrutiga golvet piggar upp!


Vårt härliga vardagsrum (där tyvärr golvet var mest drabbat) med fantastiskt ljus och den numera (inte på bilden) vitmålade kakelugnen.

Allrummet på övervåningen med utgång till balkongen

Mitt älskade dressingroom - längtar till att få organisera det här!


14 kommentarer:

 1. Så himla fint! Gillar extra mycket marmorn kaklet i badrummen ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kristin, jag kan bara hålla med dig :) även om jag gillar allt!

   Radera
 2. Vad fint det ser ut! Jag ser att ni fått trall på er balkong. Ingick det hos Myresjöhus eller var det ett extra tillval? Vad kostade det i sånt fall? Bygger även vi ned Myresjöhus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lina och tack :) Trallen ingår från Myresjöhus när man väljer balkong. kul att ni också ska bygga! :) Våra grannar har byggt det huset ni ska bygga.

   Radera
 3. Superfint blir det! Vad kul att ni får flytta in till ett så härligt hus. 😍

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Hanna, ja nu kan jag knappt bärga mig längre :)

   Radera
 4. Ser verkligen helt fantastiskt ut! Gillar badrummet och ert kök jättemycket. Vad spännande /Johanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Johanna! :) Ja känner mig mycket nöjd med dem jag också!

   Radera
 5. Mysigt, snart så är ni inne:) Får du brist på att göra innan nyckeln är i handen så laga mat och frys in. Ni kommer inte vilja stå och laga mat första tiden med bebis och flyttkartoner. Bara värma och äta :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset Caroline, har köpt hem massa mat nu faktiskt :)

   Radera
 6. Hittade denna blogg när vi sökte på Myresjöhus och Kungshamn. Jag och min sambo skall också bygga Kungshamn vi väntar bara på bygglovet. Väldigt fina och inspirerande bilder på drar fina hus. Ska bli roligt att följa utvecklingen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att höra Caj! Ni är välkomna att följa! :)

   Radera
 7. Hej!
  Vilken färg har ni i ert allrum? Även vi är inne på en ljusare grå ton i huset och funderar mellan s-1500-N och S 2000-N.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lina! I allrummet, som nästan resten av huset, har vi målat med S-0500-N, men däremot i vardagsrummet valde vi S-1000-N!

   Radera