2015-03-16

SOFFBORDSDILEMMA

Vi har ju som jag skrivit om tidigare beställt en svängd Howardsoffa till vardagsrummet. Har nu fått ett problem på halsen. Ta mig på rätt sätt, inget allvarligt problem utan snarare i i-lands-klassen :) Vi har ett jättefint soffbord som jag specialbeställde för några år sedan som syns på bilden här. Det passar toppen i formen till en svängd soffa, men känner att stilen blir lite fel och att det passar bättre att bo i allrummet ihop med den gamla soffan.

Nu behöver jag alltså lite hjälp. Att hitta det ultimata soffbordet. Det här är lite krav och frågor jag har på/angående bordet:


 • Svart
 • En hylla under skivan, ganska långt ned där man kan ha saker på display
 • Stabilt, så att en liten människa ska kunna hålla i sig och stå utan att bordet välter över den lilla kraken
 • Trä, eller metall i kombination marmor?
 • Kvadratiskt, rektangulärt eller runt
 • Gärna minst 90 cm brett och cirka 45 cm högt
 • Inte för dyrt 
 • Inte i glas
 • Inte för vassa hörn
 • Oömt, eller hur ska man tänka när det gäller det här med barn? Tänker mig att man kan förutsätta att de går lös med leksaker på ett bord i lagom höjd? eller ska jag tänka långsiktigt och inte för mycket på priset?
Det här är några fina bord jag har hittat, men skulle gärna vilja plocka delar från dem och kombinera till ett! Kan tillägga att jag inte är rädd för att göra lite DIY för att få till en bra lösning. Begagnat är inte heller ett hinder. Kom nu med tips snälla läsare!

+ Soffbord från Scherlin med svart underrede och marmorskiva, går att få med mässingshylla under.
-  Alldeles för dyrt

+ Soffbord Hemnes från Ikea i lagom pris, fina proportioner och bra hylla under
- Är inte helt svart utan svartbrunt

+ Soffbord Kragsta från Ikea, bra storlek och jättebra pris och färg
- Ingen hylla under

+ Soffbord Tyra från Mio, bra storlek, pris och färg
- Kanske lite ostadigt och ingen hylla under


+ Soffbord från Posh Living, kanske bland det snyggaste jag sett även om det varken är svart eller har en hylla men skulle vara superfint i vårt vardagsrum
- Priset är alldeles för högt


+ Soffbordet Vittsjö från Ikea i alldeles utomordentligt pris och jag gillar att det är metall och att hyllan sitter så långt ned.
- Bara 75 cm brett och bordsskivan är i glas

+ Soffbordet Wellington från Mio, bra storlek och fin undre hylla. Samma bord som mina föräldrar har fast i svart, finns dock inte längre.
- Glasskiva och finns ej i svart


4 kommentarer:

 1. De där första barnåren....då vill man inte ha en hylla under, de ska ändå tuggas på saker som kommer i deras väg. TV-kontroller, böcker etc. Köp ett runt bord så slipper du vassa kanter, sen köper ni ett nytt efter barnåren. Det kommer ändå vara massa hack och repor i det, tro mig :-) Har ni en matta under så står bordet stadigt när det är dags att börja gå runt möblerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset Caroline :) lutar kanske åt Kragsta från Ikea i alla fall, ska dit och känna på det vid tillfälle bara!

   Radera
 2. Min son går bärsärkagång på allt här hemma. Vi har bitmärken på tv-bänken haha, och leksaker slängs på allt. Så vi kommer att köpa något billigare tills vi är klara med småbarnsåren (önskar oss en till nämligen) och sedan kosta på oss något finare :)
  Men alla barn är olika!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra sak att ta hänsyn till, vore ju tråkigt med bitmärken på ett dyrt bord såklart! :)

   Radera