2015-03-25

VÅRT DRESSINGROOM

Det är lite iiiihhhh-faktor på den här kategorin och jag får nästan nypa mig i armen för att fatta att vi kommer ha så stor garderob. Det här rummet var med i tankegångarna hos mig ända från början och jag tycker, både som vän av ordning och estet, att det ska bli underbart med ett dressingroom. Rummet är 10,3 kvm och kommer att rymma både kläder, skor, väskor och annat "viktigt" i livet. 

Jag tycker att Ikeas Pax-system är exemplariskt när det kommer till såna här utrymmen, även om prislappen faktiskt springer iväg en del trots att det kommer från blågula varuhuset. Men det finns många smarta lösningar och storlekar att välja på och de har dessutom ett jättebra planeringssystem för Pax. Har ritat upp rummet och suttit och plockat fram och tillbaka för att hitta den bästa lösningen. I mitten är tanken att vi ska ha någon slags "ö" med lite skåp och lådor under, samt få in en sittbänk och lite öppna hyllor för skor. Men vi börjar med garderoberna. Här kommer lite skisser på hur jag har tänkt mig.

Min del:
Mannens del och plats för linne (han har faktiskt inte lika mycket kläder så att han behöver samma utrymme som jag :D)En idé till själva ön är att köpa delar av serien Kallax från Ikea och bygga ihop, liknande det här:
Det finns för övrigt hur mycket inspiration att söka på ämnet på t ex Pinterest, so here comes a bunch!

5 kommentarer:

 1. Löv it! Så fina skisser du/ni gjort och bilderna från pinterest lika så. Håller med dig om pax systemet. Både på lösningsförslag och att priset faktiskt springer i väg.
  Var på Ikea och köpte just pax mörkbrun i söndags. Bästa med det är att pax och hemnes är i exakt samma färg som ni och vi har på våra golv :-D Det känns mer som att det "hör i hop" när det är i samma färg men vitt är så klart också snyggt till. Men just för att det är samma färg tycker jag att det passar lite "extra" bra :-D.
  Höjden på pax tilltalar mig också för det blir lite pampigare när det är så höga. hehe, in i bilen gick det också men det vara med nöd och näppe jag fick in paket som vara 2,40m....

  Spännande att se fortsättningen på detta projekt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Caroline! :) de mörkbruna Pax är jättesnygga och stiliga tycker jag också, men tror vi kör på vitt annars blir det nog väldigt mörkt i rummet med så mycket brunt. Var ska ni ha era garderober?
   Det värsta med det här projektet är att det blir en himla massa skruvande! För mannen såklart, hehe :)

   Radera
 2. O wow! Kul att se hur det blir! Även vi kommer ha en en walk-in-closet på ca 10 kvm som vi tänker inreda med paxsystemet och en ö i mitten:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra val Lina :) Känner att det här kommer att bli topp!

   Radera
 3. Jag såg ett Pax-system in action här om dagen och måste rekommendera en uppsättning byxhängare. Själv plockar jag bara jeansen från toppen av högen och de i botten blir lätt liggande tills de blir omoderna eller urväxta. /Claes

  SvaraRadera